Odštampajte ovu stranicu

BG vlast ćuti i diže cene grejanja

07. februar 2015. 07:50:50 Pročitano 2600 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Korisnici daljinskog grejanja u prestonici, njih oko 300.00, dobila je ovih dana januarske račune za grejanje uvećane za 4,7 odsto, a gradska vlast poskupljenje nije ni najavila ni objavila, piše Politika.

Tako su Beograđani o poskupljenju grejanja sa 113,96 dinara po kvadratu na 119,36 dinara saznali kada su otvorili januarske račune.

Za oko 30.000 korisnika kojima grad isporučuje i toplu vodu i ta stavka je na računima uvećana sa 180,76 dinara po kubnom metru na 189,24 dinara.

Poskupljenjima tu nije kraj jer je mimo svih ranijih obećanja, aktom gradonačelnika, promenjen i cenovnik koji se odnosi na cene grejanja poslovnog prostora, koje je takođe poskupelo.

Prvog dana ove godine poskupela je i ekološka zaštita za stambeni prostor koji sada iznosi 0,87 dinara po kvadratu.

U Beogradskim elektranama kažu da su na povećanje cene toplotne energije bili prinuđeni iz više razloga, a posebno zato što je cena prirodnog gasa kao osnovnog energenta kojim se pokreću postrojenja u prethodne dve godine skočila 10,6 odsto.

"U Beogradu je poslednji put cena toplotne energije korigovana u februaru 2013. i to tri odsto za domaćinstva i pet procenata za korisnike poslovnog prostor, a u međuvremenu je došlo do znatnog rasta cena energenata", navode u Beogradskim elektranama.

Izvor: b92.net

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS