Odštampajte ovu stranicu

USPS: Bezdušno povećanje cena prevoza za penzionere

23. decembar 2014. 07:57:25 Pročitano 2680 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) danas je najenergičnije protestovalo protiv najavljenog drastičnog poskupljenja prevoza za penzionere iako su nadležni iz Beograda i Sekretarijata za saobraćaj uveravali javnost da cena karata za gradski prevoz i od Nove godine ostaje ista.

Do sada su beogradski penzioneri plaćali 400 dinara na godišnjem nivou, a od Nove godine bi trebalo da za 12 meseci izdvoje 7.200 dinara, objasnio je USPS.

Imajući u vidu da su penzionerima čije su penzije do 25.000 dinara iste zamrznute, a onima čija su primanja veća, iznad tog iznosa su smanjene za 22 i 25 procenata, potpuno neprimereno, uvredljivo i bezdušno izgleda najavljeno povećanje cena za GSP.

Cilj je, kako se kaž e u saopštenju, praviti razdor među penzionerima. Jedni će se voziti godinu dana za 400 dinara, a drugi godinu dana za 7.200 dinara.

Posle neustavnog upada u penzijski sistem u kome su poremećeni svi dosadašnji zakonom utvrđeni odnosi i snižavanja penzija ljudima koji su 40 godina ulagali u fond osiguranja sada se oduzima još jedno civilizacijsko dostignuće.

Umesto da traže prave krivce za stanje u javnom prevozu, gradska vlast krivicu prebacuje na penzionere koji su čitav radni vek odvajali od svojih zarada i za mnoge druge javne usluge u koje spada i gradski prevoz, ocenjuje Udruženje.

GSP nije u minusu zbog penzionera, već su za to odgovorni potpisnici spekulativnog ugovora sa turskom firmom APEKS, ugovora koga se ne odriče ni sadašnja gradska vlast, ocenilo je Udruženje.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS