Odštampajte ovu stranicu

Šta su najvažnije novine i šta će obezbediti novi Zakon o zaštiti potrošača koji je predstavljen u Skupštini Srbije?

12. jun 2014. 11:29:53 Pročitano 3628 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novi Zakon o zaštiti potrošača će biti četvrti od 2002. godine. Šta se menja u odnosu na prethodne pravne akte i koliko su oni primenjivani u praksi? Da li novi Zakon preciznije definiše odnos potrošač-trgovac? Zašto se mogu čuti primedbe da je taj odnos bio nepravedan pošto je potrošač slabo zaštićen i u podređenom položaju? Ko i zašto narušava prava potrošača? S obzirom da smo svi mi svakodnevno potrošači, otvara se i pitanje - koliko zaista znamo o svojim potrošačkim pravima?

O ovim i drugim pitanjima govoriće naši gosti iz potrošačkih organizacija- Vera Vida , predsednica Centra potrošača Srbije, Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije - iz organizacije potrošača Kragujevac, Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača - Srbije i Nevena Praizović iz odeljenja za zaštitu potrošača pri Ministarstvu trgovine i telekomunikacija.

Ukoliko smatrate da su vaša potrošačka prava narušena i ne znate kome da se obratite - javite se i postavite pitanje našim gostima. Telefoni u studiju Radio Beograda 1 su: 011 322 50 99 i 322 54 99.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.05

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS

Medije

U središtu pažnje Radio Beograd 1, 17.05