Odštampajte ovu stranicu

EPS: Bez majskih računa za struju 10.000 porodica

30. maj 2014. 07:20:12 Pročitano 2839 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Porodice kojima su bujice uništile domove, neće dobiti majske račune za struju, odlučila je juče „Elektroprivreda Srbije“. Prema nekim procenama, oko 10.000 domaćinstava u Srbiji neće plaćati kilovate koji su potrošeni ovog meseca.

U EPS ističu da majske uplatnice za struju neće ispostavljati kupcima kojima je poplava uništila objekte u kojima stanuju i brojila preko kojih se obračunava utrošena električna energija.

- Imajući u vidu aktuelnu situaciju koju su izazvale poplave, odlučili smo da svim kupcima električne energije na javnom snabdevanju pomerimo rok za plaćanje aprilskog računa na 31. maj - naglašavaju u EPS. - To znači da će svi kupci iz kategorije domaćinstva, koji uplate svoj račun do 31. maja, ostvariti pravo na popust od pet odsto.

Kako naglašavaju u EPS, s obzirom na to da je 31. maj subota, šalteri za uplatu računa za električnu energiju u svim privrednim društvima za distribuciju radiće tog dana duže od uobičajenog radnog vremena.

- Produžili smo radno vreme kako bi svi kupci mogli da ostvare pravo na popust - kažu u EPS. - Zbog posledica poplave, tokom koje je i EPS pretrpeo veliku štetu čije će saniranje trajati duži vremenski period, Nadzorni odbor Javnog preduzeća EPS, svim kupcima upućuje apel da što racionalnije koriste električnu energiju. Tako snabdevanje strujom građana i privrede Srbije može biti stabilno.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS