Odštampajte ovu stranicu

Podnete 83 prijave protiv nesavesnih prodavaca

20. maj 2014. 07:52:11 Pročitano 2995 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je izjavio je da su podnete 83 prijave protiv prodavaca koji su hteli da prodaju namirnice po znatno višim cenama.

Ljajić je gostujući na RTS-u kazao da se 55 odsto prijava odnosi na Grad Beograd i opštine koje nisu zahvaćene poplavama gde su trgovci povećavali cene flaširane vode, a bilo je i slučajeva povećanja cena gumenih čizama.

On je dodao da je tržišna inspekcija zatvorila jednu prodavnicu u opštini nedaleko od Beograda.

Ljajić je najavio i podnošenje krivičnih prijava u slučajevima kada se radi o ozbiljnim zloupotrebama.

Ljajić je podsetio da građani prijave mogu podneti lokalnim kriznim štabovima, kao i lokalnim i regionalnim tržišnim inspekcijama, dodavši da kazne iznose dva miliona dinara i zabrana rada od šest meseci do dve godine.

Kada je reč o telekomunikacijama, fiksnoj i mobilnoj telefoniji, Ljajić je naveo da je obavljen hitni sastanak sa mobilnim operaterima koji su bili kooperativni te je dogovoreno aktiviranje broja 112 koji se može koristi iz bilo koje mreže.

Govoreći o rešavanju kvarova za 13 prioritetnih baznih stanica gde je bilo problema sa električnim napajanjem, Ljajić je kazao da su obezbeđeni agregati kako bi ljudi mogli da koriste mobilne telefone.

Ljajić je kazao da sada imaju ponudu za korišćenje mobilnih baznih stanica, ali da će videti u kom periodu to može da se uradi.

On je savetovao građane, da ukoliko nemaju telefonsku komunikaciju, koriste tranzistor da bi mogli da prate situaciju.

Izvor: mtt.gov.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS