Odštampajte ovu stranicu

Evo kakva je zaštita potrošača u Švedskoj

28. april 2014. 12:56:15 Pročitano 3314 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dragi potrošači, ako ste se pitali kakva je pravna zaštita potrošača u Skandinaviji, primer Švedske će vas, potpuno logično, prijatno iznenaditi.

CEPS je u istraživanju potrošačke politike i traženja dobrih trgovačkih i potrošačkih praksi došao i do švedskog pozitivnog primera. Švedska Agencija za zaštitu potrošača zajedno sa Ombudsmanom za potrošače, sa sedištem u Stokholmu , brine se da Šveđani budu potpuno zaštićeni na tržištu. Pored centralizovanih oragana, u sastavu svake lokalne zajednice postoje odeljenja za zaštitu potrošača sa pravnim savetnicima . Prateći EU standarde, Švedska je izglasala Akt o potrošačkoj kupovini u kojoj potrošači vrlo aktivno mogu da izaberu jednu od ponuđenih šest opcija: zahtev za popravku robe, zahtev za zamenu robe iste vrste, povraćaj novca, povraćaj novca u visini koja je potrebna za popravku na tom ili nekom drugom mestu, storniranje kupovine i povraćaj novca i zahtev za naknadu štete. Pored toga rok za reklamiranje robe je tri godine od dana kupoprodaje. Pored svega navedenog, mišljenja smo da je kultura komunikacije i kvalitet robe koja je zastupljena na skandinavskom tržištu potpuno dovoljna i da je Akt o potrošačkoj kupovini zapravo samo jedna jako dobra posledica sređene zemlje.

Izvor: www.konsumentverket.se

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS