Odštampajte ovu stranicu

Proglašeni pobednici akcije Najbolje iz Srbije

10. april 2014. 07:40:36 Pročitano 2918 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U ovogodišnjoj akciji "Najbolje iz Srbije" predstavnici potrošača, stručne javnosti i poslovnih partnera izabrali su pobednike u 25 kategorija, u robnim i korporativnim brendovima. Nagrade su dobitnicima uručene večeras na manifestaciji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Nagradu za najbolji robni brend široke potrošnje dobilo je Iskon ulje Viktorija oil-a. U kategoriji pića najbolje je Jelen pivo Apatinske pivare, u kategoriji hemije - Meriks, Henkel, a od robe trajne potrošnje najviše glasove dobilo je posuđe Metalac.

U kategoriji obuće i odeće najbolji je Ikstrim Intimo, od slatkiša Mamas biskvit haus, a najbolja trgovinska robna marka je Delezova Premija. Nagrađen je, takođe, i Don Don, najbolji novi brend, zatim hibrid suncokreta Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a ove godine je nagradu dobio i Futoski kupus, kao najbolji proizvod za zaštićenim geografskim poreklom.

Od korporativnih brendova najbolji u kategoriji hrane je Bambi, pića - Nektar, hemije - Hemofarm, trajne potrošnje Alfa plam, odeće - Mona.

NIS je dobitnik nagrade „Najbolje iz Srbije“ u dve kategorije. U kategoriji „Najbolji ulazak stranog brenda na tržište Srbije“, NIS je dobio nagradu za lanac Gazprom benzinskih stanica, koje pored visokokvalitetnog goriva i motornih ulja nude potrošačima prijatan boravak u restoranima i kafeima. Uz to, NIS-u je dodeljeno priznanje „Najbolje iz Srbije“ za korporativni brend drugu godinu zaredom.

Najbolje uslužno preduzeće je DIS, najbolje srednje preduzeće Energoprojekt Entel, najbolje preduzeće sa udelom države Telekom, a najbolji inostrani brend Koka Kola. Nagradu za najboljeg izvoznika dobio je Bioenerdži point, dok je najbolji veliki izvoznik Fijat.

Osim ovogodišnjih nagrada, dodeljene su i decenijske nagrade koju su dobile Bambijeva Plazma i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

- Nagrađujemo odgovornost, efikasnost i izuzetnost i promovisemo najkvalitetnije proizvode, povecavamo prepoznatljivost robnih marki koje nose znak "made in Serbia"- rekao je Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije na otvaranju manifestacije Najbolje iz Srbije i dodao da uspešnih brendova nema bez razvoja, a razvoja nema bez investitora.

Nagrada „Najbolje iz Srbije“ se dodeljuje već deset godina, a dodeljuje je Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine. Ove godine konkurisalo je više od 170 brendova, a glavni kriterijumi za ocenjivanje bili su tržišno-finansijski, percepcija ispitanika i ocena stručnog žirija, koji su ove godine činili predsednik PKS Željko Sertić, ministri trgovine i privrede Rasim Ljajić i Igor Mirović, savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak, profesori Ekonomskog fakulteta Stipe Lovreta i Saša Veljković, predsednica Centra potrošača Srbije Vera Vida.

Za prethodnih 10 godina, od kada je pokrenuta ova akcija, u njoj je učestvovalo oko 1.200 brendova u različitim kategorijama, a nagrađeno ih je više od 250.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS