Odštampajte ovu stranicu

Ceh uvek plate oni građani koji poštuju zakon

21. mart 2014. 08:04:11 Pročitano 3502 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da su džaba plaćali legalizaciju kuća sada je više nego jasno. Izgleda da su bolje prošli oni koji su to ignorisali. Naime, onima koji su se odlučili da ne podnose zahteve i ne plate skupu legalizaciju, a žele da žive u divljim objektima koje su sagradili, država će nekretnine evidentirati u katastru. Zato se još jednom postavlja pitanje - da li se u Srbiji isplati biti pošten? Povlašćen status neplatišama davala su do sada mnoga državna preduzeća.

 

Po prošlogodišnjoj odluci, EPS je dužnicima znao „da zažmuri“ i na trećinu duga. Potrošačima kojima je mesečni račun bio 5.000 dinara, a koji struju nisu plaćali dve godine, opraštalo se i 42.000 dinara. Pri tom, stara dugovanja je bilo moguće platiti i na 120 rata.

Iz Vlade je prošle godine najavljeno da će TV pretplata biti ukinuta. Oni koji su poštovali zakon i, ispostaviće se, bacali su 500 dinara mesečno ili 6.000 godišnje. Vera Vida, predsednica Centra za zaštitu potrošača, ističe da Zakon o potrošačima kaže da su svi potrošači isti, uz izuzetak socijalno ugroženih. - Zakon se krši, a pitam se da li povlastice znače da su poštene platiše budale i plaćaju i za dužnike - kaže Vida.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS