Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


KUPUJETE KOLA? EVO ZAŠTO SE KEŠ KREDIT VIŠE ISPLATI OD AUTO KREDITA I LIZINGA

08. mart 2023. 11:49:45 Pročitano 1244 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Mnogo je puteva do novog auta, ali je samo na jednom od njih ćete proći najjeftnije. Ukoliko planirate kupovinu automobila, prva stvar koju treba da uradite jeste da - pripremite novac. Naravno, pošto se pre toga odlučite za konkuretnu marku i model koj vam se dopada. Kada to skinete sa "dnevnog reda", onda dolazi podjednako važan deo, a to je pronalaženje novca. Najlakše i najbolje bi bilo da imate spremnu gotovinu i da tako platite novi auto. Međutim, ako to nije slučaj onda nam ostaje da se uzjamimo, tj. da podignemo kredit. 

Kada govorimo o mogućnostima podizanja kredita za kupovinu automobila, imamo tri mogućnosti:

  • keš kredit
  • auto kredit
  • lizing

Šta nam se od ova tri najviše isplati?

Odgovor je - keš kredit.

Ukratko - zbog toga što je najjednostavnija opcija. Dobro je poznato da novac od keš kredita možemo da upotrebimo za šta god želimo, tj. reč je o nenamenskom kreditu. U poređenju sa drugim navedenim opcijama, košta nas manje i jednostavnije ga je dobiti u banci.

Da biste lakše uvideli prednosti, ispod vam donosimo kratki pregled sve tri navedene mogućnosti.

Keš kredit

- za apliciranje je potrebna samo osnovna dokumentacija

- maksimalni rok otplate od 6 godina

- fleksibilnost u raspolaganju novcem

- nije potrebno učešće

Auto kredit

- za apliciranje je, uz osnovnu, potrebnaa i dodatna dokumentacija

- učešće za ovu vrstu kredita je obavezno

- za skuplja vozila obavezna polisa kasko osiguranja i upis u Registar zaloge APR

Lizing

- lizing se više isplati firmama nego pojedincima

- plaća se PDV na kamatu

- obavezno kasko osiguranje

- trošak upisa u Registar lizinga APR

Ukoliko kupujete auto na kredit i treba vam pomoć da pronađete najpovoljniji keš kredit, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.

Izvor: kamatica.com

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVesti Na vrh strane