Odštampajte ovu stranicu

Ruski trgovinski lanac u januaru otvara prodavnice u Srbiji

17. decembar 2020. 12:37:48 Pročitano 710 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije u Srbiji nam je potvrđeno da je tačna informacija o skorom dolasku ruskog diskontnog trgovinskog lanca „Mere” na srpsko tržište, izjavila je za „Politiku” Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija. Prema njenim rečima, objekti su već u pripremi i do sredine januara bi trebalo da budu otvorene radnje u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je otvaranje ukupno 15 prodavnica u Srbiji.

– Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je tržište maloprodaje u Srbiji jedno od perspektivnijih u regionu, a dolazak još jednog velikog trgovca će povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže – izjavila je Matićeva.

„Mere” je ruski trgovinski lanac koji na tamošnjem tržištu posluje pod brendom „Svetofor” i jedan je od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji. Kako je nedavno preneo portal „Ritejl Srbija”, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom Srbije na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Prema ranije objavljenim podacima, ova kompanija navodno planira da na našem tržištu otvori najmanje 100 objekata, kao i da će cene biti 20 odsto niže od prosečnih. „Mere” je, inače, pridružnica ruske „Torgservis” grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom „Svetofor”.

Na zvaničnom sajtu ove kompanije piše da ima više od hiljadu prodajnih mesta u Rusiji, Belorusiji, Kazahstanu, Nemačkoj, Poljskoj i Kini. Kada je reč o asortimanu navode da u ponudi imaju više od hiljadu proizvoda i da osim hrane nude i male kućne aparate, belu tehniku, alat… Cene su, navodi se na ovom sajtu, od 20 do 30 odsto niže od prosečnih zahvaljujući, kako kažu, direktnoj saradnji sa proizvođačima, minimalnoj trgovačkoj marži i strogoj kontroli troškova.

– Za trgovine koristimo samo iznajmljene prostore,  ugovore o zakupu zaključujemo na period od pet godina, a zainteresovani smo za lokacije u naseljima sa 10.000 i više stanovnika – navodi se na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Izvor: Politika.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS