Odštampajte ovu stranicu

EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje

27. avgust 2020. 11:32:06 Pročitano 456 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti, rekao je ministar energetike. Elektroprivreda Srbije nije za sada podnela zahtev za povećanje cene električne energije, izjavio je ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je za RTS rekao da je tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF-om.

- Međunarodne finansijske institucije uvek preporučuju da Srbja kao zemlja koja ima najnižu cenu električne energije u Evropi da tu cenu koriguje, i mi im uvek kažemo da to mora da bude deo ozbiljnih matematika, analiza - rekao je Antić.

Ponovio je da EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje.

- Mi imamo aranžman sa Svetskom bankom i obavezu da razmatramo sve finansijske paramentre koji će garantovat finansijsku održivost Elektroprivrede Srbije i njihove performanse da mogu da investiraju, održavaju sistem. Tako da svake godine mi sa Svetskom bankom imamo matematiku na osnovu koje se analiziraju svi ukupni parametri od naplate, gubitaka, stanja na ukupnom tržištu do efikasnosti upravljanja - rekao je Antić.

Cena elektrčne energije, kako je podseto, nije povećana 2018.

- Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti - zaključio je Antić.

Izvor: telegraf.rs

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić