Odštampajte ovu stranicu

Zašto je limun "otišao" toliko i sme li da košta 400 dinara?

27. mart 2020. 14:32:51 Pročitano 587 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Inspektori su naložili da se vrati cena limuna. 

Građani se tržišnoj inspekciji putem kol-centra najviše žale na cene voća, pre svega limuna, i jestivog ulja. Takođe, nezadovoljni su zbog poskupljenja pojedinih artikala.

Da je limun otišao više od ostalog voća, i uopšte južnog voće, potvrdio je jutros i ministar trgovine Rasim Ljajić.

- Utvrdili smo 27 nepravlnosti, da su cene nekih proizvoda više nego što je to doneto Vladom, a to su one od pre 5. marta. Drugim rečima marže su bile veće. Mi smo im naložili da vrate te cene, a to se odnosi i na limun - rekao je Ljajić za TV Prva.

Podsetimo, potrošači su ovih dana slali i našoj redakciji fotografije cena limuna, gde se vidi da je on u pojedinim marketima i 400 dinara.

Ljajić ističe da ovakve prilike mogu da stvore određene anomalije, kao što je na primer crno tržište.

- Mnoge prodavnice ograničile su količinu namirnica, naročito mali trgovci jer se oni snabdevaju u velikim marketima. Zbog toga imamo i ograničenja za neke proizvode u tim marketima - rekao je Ljajić.

Operateri kontakt centara primaju pozive svakog radnog dana od 9 do 16 časova, na broj 011/6350-322, a posle 16 časova i vikendom - građani i privrednici mogu svoje prijave da ostavljaju popunjavanjem formulara na sajtu www.inspektor.gov.rs ili govornom porukom.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić