Odštampajte ovu stranicu

PAŽNJA, IKEINE PORTIKLE OPASNE PO DECU: Zbog mogućnosti gušenja povlače se sa tržišta, KOMPANIJA VRAĆA NOVAC

02. oktobar 2019. 14:25:08 Pročitano 1331 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kompanija IKEA pozvala je danas sve kupce dečje portikle MATVRA (plava/crvena dva komada) da prestanu da je koriste i da kontaktiraju kompaniju IKEA radi nadoknade.

Kao razlog povlačenja proizvoda navedena je mogućnost otpadanja dugmeta na portikli, što može prouzrokovati opasnost od gušenja.

Svi proizvodi IKEA su, kako je saopšteno iz kompanije, testirani i usaglašeni sa važećim standardima i propisima, ali su, uprkos tome, primljena obaveštenja o tome da dugme na MATVRA portikli može da otpadne, što predstavlja opasnost od gušenja.

- Došli smo do saznanja da postoji rizik da dugme otpadne ako ga dete vuče - navodi Emili Knuster, menadžerka u kompaniji IKEA ov Sviden, i dodaje da je bezbednost kupaca najviši prioritet kompanije.

Portikle istog naziva, MATVRA, dezen voće/povrće, zelena/žuta, bezbedne su za upotrebu zbog drugačijeg materijala i dizajna, poručuju iz kompanije.

IKEA je pozvala sve kupce da vrate proizvod u robnu kuću IKEA radi punog povraćaja novca ili dobijanja sličnog proizvoda, dodajući da dokaz o kupovini (račun) nije neophodan.

Izvor: informer.rs

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić