Odštampajte ovu stranicu

STIGLO UPOZORENJE U SVE RADNJE! Odluka stupa na snagu 1. januara! Ko je prekrši, PRETE MU OGROMNE KAZNE

26. septembar 2019. 13:30:08 Pročitano 1777 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ko se ogluši o odluku može biti kažnjen novčanom kaznom i do 150.000 dinara, a inspektori će biti, kako se najavljuje, stalno na terenu.

Odluka o zabrani upotrebe plastičnih kesa u Beogradu stupa na snagu od januara sledeće godine, međutim, u radnje je već počelo da stiže upozorenje

– Trgovci su dužni da izbace iz upotrebe plastične kese na mestu prodaje, u svim maloprodajnim objektima, kao i u uslužnim i drugim deltanostima na teritoriji grada Beograda – piše u obaveštenju koje je stiglo jutros u jednu prodavnicu.

Kako se precizira, mera se ne odnosi na proizvode koji se pakuju u ambalažu i takav materijal sa kojim je proizvod u direktnom kontaktu.

Trgovci, navodi se, mogu za potrebe kupovine obezbediti i staviti na raspolaganje potrošačima torbe za kupovinu, bez i uz naknadu. U obaveštenju se precizira i da su propisane kazne za kršenje ove odluke 150.000 dinara za pravno lice, ili 25.000 za fizičko lice.

Dodatno, osim odgovornog lica, kazniće se i preduzentik novčanom kaznom od 75.000 dinara, navodi se u odluci, odnosno obaveštenju. Precizira se da odluka stupa na snagu 1. januara, a Beograd je ujedno i među prvim gradovima koji se odlučio za ovaj potez.

Izvor: topvesti.org

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić