Odštampajte ovu stranicu

Lekar iz Srbije preporučuje ZAKONSKU ZABRANU KORIŠĆENJA ROŠTILJA NA ĆUMUR, a ovo je razlog

14. jun 2019. 10:04:30 Pročitano 1786 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka doktora Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.

Poslanik Milovan Krivokapić, koji je izvestio članove Odbora za zdravlje i porodicu o pristiglim predstavkama građana, kaže da je doktor Nikolić naveo da u nastanku karcinoma debelog creva veliku ulogu imaju heterociklični amini i policiklični aromatični ugljeni hidrati koji se stvaraju isključivo prilikom korištenja roštilja na ugalj, pište "RTS".

- Radna grupa skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu je predložila da se prestavka uputi Ministarstvu zdravlja, sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu na razmatranje - naveo je Krivokapić.

Osobe koje retko kad roštiljaju, ne treba da se brinu oko ove činjenice. U problemu su ljubitelji roštilja koji takvo meso svakodnevno unose u organizam.

Izvor: blic.rs

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić