Odštampajte ovu stranicu

Menjaju operatere zbog nižih cena

20. decembar 2018. 10:43:09 Pročitano 1472 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čak 35 odsto građana Srbije je promenilo mobilnog operatera zbog niže cene usluga. Od onih koji su odlučili da promene operatera, 29 odsto ispitanika je to uradilo na preporuku poznanika, a 12 odsto zbog promotivnih cena usluga.

Mogućnost zadržavanja broja telefona prilikom menjanja operatera iskoristilo je 40 odsto ispitanika, pokazalo je istraživanje koje je uradila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Kako je saopšteno, gotovo 15 odsto ispitanih nisu znali da mogu da zadrže broj, a oko 11 odsto se izjasnilo da im je novi operater rekao da ne mogu da zadrže stari broj. Više od trećine ispitanih nema SIM karticu, ni telefon koji podržava 4G mrežu, a dve trećina ispitanika koristi do tri gigabajta podataka mesečno.

- Kvalitet usluga prenosa podataka koji pružaju sva tri operatera u Srbiji je veoma dobar i na nivou je mobilnih mreža u Evropi. Međutim, jedna trećina mobilnih korisnika nema ili ne koristi internet na mobilnom telefonu – naveo je u saopštenju RATEL.

Prema njihovim podacima, sva tri operatera mobilnih komunikacionih mreža u Srbiji imaju zadovoljavajući kvalitet usluga koje pružaju korisnicima koji, s druge strane, ne upotrebljavaju u raspoloživom kapacitetu usluge koje su im omogućene.

Izvor: Politika.rs

 

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić