Odštampajte ovu stranicu

Održana četvrta sednica Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača

09. oktobar 2013. 07:53:18 Pročitano 2658 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nacionalni savet za zaštitu potrošača održao je danas u Beogradu četvrtu sednicu, koju je vodio predsednik ovog tela i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 

Članovima Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača tom prilikom predstavljen je Nacrt zakona o zaštiti potrošača, koji se trenutno nalazi na javnoj raspravi i čije usvajanje se očekuje do kraja ove godine.

Sednici Nacionalnog saveta prisustvovao je i profesor Tijeri Burgoanji, šef projekta “Jačanje zaštite potrošača u Srbiji” koji finansira EU. Burgoanji je pohvalio sadržaj Nacrta zakona o zaštiti potrošača, istakavši da su predložena rešenja u skladu sa evropskim standardima i praksom u ovoj oblasti.

Nacionalni savet za zaštitu potrošača je tripartitno telo koje sačinjavaju predstavnici nadležnih državnih institucija, potrošačkih organizacija i naučne i stručne javnosti, osnovano je prošle godine i njegovo funkcionisanje predstavlja jedan od uslova za ulazak Srbije u EU.

Predsednica CEPS-a, Vera Vida  je član Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača.

Izvor: Mtt.gov.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS