Odštampajte ovu stranicu

Koliko su potrosaci zasticeni u Srbiji i kako treba da izgleda novi Zakon o zastiti potrosaca!

06. septembar 2013. 07:59:26 Pročitano 2782 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar potrošača Srbije, Privredna komora Srbije i Zapadnobalkanski institut uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, organizuju u petak 06. septembra 2013. okrugli sto pod nazivom: EFEKTIVNA ZAŠTITA POTROŠAČA: U SUSRET NOVOM ZAKONU.

 

Povodom izrade novog Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije, želimo da u prvi plan stavimo prioritete u zaštiti potrošača Republike Srbije koji se moraju naći u novom zakonu da bismo na adekvatan način unapredili poziciju potrošača a sve u skladu aktivinije i efektivnije zaštite potrošača. Zaključci sa ovog okruglog stola biće dostavljeni svim relevantnim državnim i lokalnim institucijama koji se bave potoašačkim problemima, kao i Ministrastvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Okrugli sto se organizuje kao završna aktivnost u okviru projekta ’’Unapređenje ambijenta za zaštitu potrošača na jugu Srbije’’ koji Centar potrošača Srbije sprovodi uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. U okviru ovog projekta Centar potoršača Srbije je osnovao tri nove potrošačke organizacije i to u Knjaževcu, Prijepolju i Aleksandrovcu. Osnivanjem pomenutih organizacija, potrošači na lokalnom nivou dobijaju zaštitu svojih potrošačkih prava.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS