Odštampajte ovu stranicu

Javna debata o zaštiti potrošača u Knjaževcu

17. mart 2013. 18:36:50 Pročitano 2434 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar potrošača Srbije (CEPS) u partnerstvu sa organizacijama Western Balkans Socio-Economic Center (WB–SEC) i Društvom za razvoj kreativnosti  organizovao je javnu debatu u Knjaževcu na temu zaštite potrošača.

Centralna mesta o kojima se govorilo na debati jeste pravo potrošača uopšte, informisanost građana o  svojim pravima, opštem okviru zaštite potrošača i iskustvima građana sa trgovcima u ostvarivanju svojih prava. Pored osnovnih problema u oblasti zaštite potrošača u Srbiji, tokom debate, građani su upoznati  sa osnovnim načelima zaštite potrošača u Srbiji i ulogom nadležnog Ministarstva, tržišne inspekcije, nevladinih organizacija kao osnovnim institucionalnim nosiocima zaštite potrošača u Srbiji. Takođe razgovaralo se o propustima u ovom sistemu i alternativnim rešenjima njihovog prevazilaženja. Predstavnik lokalne samouprave Knjaževca dao je punu podršku za osnivanje organizacije potrošača.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS