Odštampajte ovu stranicu

Javna debata o zaštiti potrošača u Prijepolju.

04. mart 2013. 15:53:59 Pročitano 2768 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Javna debata o zaštiti potrošača u Prijepolju

Na osovu dosadašnjeg iskustva utvrdili smo da je Prijepolje izuzeto iz sistema zaštite potrošača i da su građanima Prijepolja uobičajni mehanizmi zaštite potrošača u Srbiji skoro u potpunosti nedostupni. Zato je potrebno izgraditi kapacitete u ovom gradu i uključiti ih u sistem insitucionalne zaštite potrošača. Govornici na debati bili su predstavnici Centra potrošača Srbije (CEPS), i predstavnici organizacije Western Balkans Socio-Economic Center (WB–SEC) i Kancelarije za mlade Prijepolje koje u projektu učestvuju kao partneri.

Tokom debate građani su pokazali značajno interesovanje za oblast zaštite potrošača. Diskutovali smo o najčešćim problemima i mehanizmima zaštite potrošača, o postupku i informisanosti potrošača o postupku reklamacije, pravu na ostvarivanje reklamacije i sl.

Veliki broj građana je pokazao interesovanje i spremnost da pruži podršku pilikom osnivanja nove organizacije i spremnost da se uključi u proces jačanja zaštite potrošača u Prijepolju. 

U koliko želite da se više informišete o zaštiti potrošača i procesu osnivanja potrošačke organizacije u Prijepolju koji će biti pokrenut u narednim mesecima možete se informisati putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS

View the embedded image gallery online at:
https://ceps.rs/desavanja/item/221-javna-debata-o-zastiti-potrosaca-u-prijepolju?tmpl=component&print=1#sigProGalleriabf66853120