Odštampajte ovu stranicu

Javna debata o zaštiti potrošača u Aleksincu.

04. mart 2013. 15:35:55 Pročitano 2522 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Javna debata o zaštiti potrošača

Centar potrošača Srbije (CEPS) u partnerstvu sa organizacijama Western Balkans Socio-Economic Center (WB–SEC) i Društvom za razvoj kreativnosti  organizovao je javnu debatu u Aleksincu na temu zaštite potrošača. Zaštita potrošača u Aleksincu i okolini je potpuna nepoznanica i bilo je neophodno pokrenuti ovo pitanje, prodiskutovati sa građanima i predstaviti im značaj zaštite potrošača i mehanizme u perspektivi. 

Centralna mesta o kojima se govorilo na debati jeste pravo potrošača uopšte, informisanost građana o svojim pravima, opštem okviru zaštite potrošača i iskustvima građana sa trgovcima u ostvarivanju svojih prava. Pored osnovnih problema u oblasti zaštite potrošača u Srbiji, tokom debate, građani su upoznati  sa osnovnim načelima zaštite potrošača u Srbiji i ulogom nadležnog Ministarstva, tržišne inspekcije, nevladinih organizacija kao osnovnim institucionalnim nosiocima zaštite potrošača u Srbiji. Takođe razgovaralo se o propustima u ovom sistemu i alternativnim rešenjima njihovog prevazilaženja.

U koliko želite da se više informišete o zaštiti potrošača i procesu osnivanja potrošačke organizacije u Aleksincu koji će biti pokrenut u narednim mesecima, možete poslati mejl na : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS

View the embedded image gallery online at:
https://ceps.rs/desavanja/item/219-javna-debata-o-zastiti-potrosaca?tmpl=component&print=1#sigProGalleriae94309476c