Odštampajte ovu stranicu

Svetski dan potrošača

15. mart 2021. 07:00:00 Pročitano 831 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poštovani potrošači,

Srećan vam 15. Mart Svetski dan potrošača!

Iako nemamo puno razloga za slavlje nadamo se da će trgovci u duhu praznika, i ove godine pokazati dobru poslovnu politiku i poznavanje  prava potrošača, a sve u cilju adekvatne  primene Zakona o zaštiti potrošača.

S druge strane, apelujemo na potrošače da se blagovremeno informišu o svjoim prava, odnodno o pravima koja im po zakonu pripadaju.

Pandemija koja je zadesila ceo svet, a ne samo nas u mnogome je promenila način kupovine i sam rad trgovaca. Zato apelujemo na potrošače koji kupuju robu ili uslugu on-line da dobro pogledaju da li se radi o trgovcu koji je registrovan, kakva su iskustva onih koji su već kupovali kod istih,  budu oprezni kada je reč o ponudama koje se čine previše dobrim,  provere da li u adresi sajta koji su posetili postoji oznaka katanca ili oznaka HTTPS pre nego što pristupe plaćanjui i da nikada ne  čuvaju podatke svoje kartice na veb sajtovima.

Ukoliko ipak imate nedoumice ili neki problem slobodno nas kontaktirajte.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS