Odštampajte ovu stranicu

Novi pakt za Evropu: Kako da ugrabimo priliku?

23. maj 2018. 13:38:29 Pročitano 1731 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Paralelno sa održavanjem Samita EU-Zapadni Balkan u Sofji, dana 17.05.2018. godine u Beogradu je sa European Fund for the Balkans organizovana debata: Novi pakt za Evropu: Kako da ugrabimo priliku? na temu unutrašnjih i spoljašnjih izazova koji stoje na putu daljoj integraciji EU i razmatrana je uloga Srbije u ovom procesu. 

Na događaju održanom u Beogradu, u hotelu Hilton, pred predstavnicima ambasada, civilnog društva, akademija i države, predstavljen je dokument Re-energising Europe: A package deal for the EU27 nastao u okviru projekta Novi pakt za Evropu. Dokument je predstavio Janis Emmanouilidis, programski direktor briselskog Centra za evropsku politiku (EPC) i autor ovog izveštaja. 
Pored Emmanoulidisa, govornici na skupu su bili i ambasador Duško Lopandić, bivši šef Misije Srbije u Evropskoj uniji i član našeg Saveta, Sonja Licht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost (BFPE), Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i spoljnopolitički komentator Boško Jakšić. 

Ispred Centra potrošača Srbije, događaju je prisustvovala, pravni savetnik, Maja Anokić.

 

Neda Spasić

Najnovije od Neda Spasić