Odštampajte ovu stranicu

"Cipiripi" sa ukusom gume

09. novembar 2017. 07:30:17 Pročitano 2491 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sa rafova širom Srbije povučeno je 1.953 kilograma "cipiripi" kremova "duo", "nugat" i "čoko-vanila" svih rokova do kraja 2018. godine, jer je komad gume upao u slatki proizvod.

Kupac je gumu pronašao u pakovanju kakao krema od 400 grama, koji je proizveden 4. jula ove godine, čiji rok upotrebe ističe krajem iduće godine. Na prigovor potrošača, "Nestle-Adrijatik", u čijim se pogonima pravi ovaj krem, prijavio je problem Poljoprivrednoj inspekciji.

- Ovaj postupak je mera predostrožnosti - kažu u kompaniji "Nestle-Adrijatik". - Detaljnom analizom, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti. Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene "cipiripi" kremove sa srpskog tržišta.

U ovoj kompaniji ističu da kod ostalih "cipiripi" proizvoda, ukusa i formata nije primećen nijedan problem.

- Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim "nestle" standardima kvaliteta - tvrde u kompaniji "Nestle-Adriatik" Srbija. - Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.

OTKLONJENI NEDOSTACI

KONTROLOM su inspektori Ministarstva poljoprivrede potvrdili da krem sadrži primese, jer je komad gume upao u proizvod. On su konstatovali i da su nedostaci otklonjeni. Ipak, rešenjem inspektora zabranjen je promet sporne serije i naređeno njegovo povlačenje iz trgovina.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS