Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Od septembra još jedan operater u Srbiji! Sa konkurencijom povoljnije cene i nova radna mesta!

23. maj 2016. 16:05:17 Pročitano 2822 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Reč je kompaniji Mundio mobajl koja je deo britanske Mundio grupe i planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) predstavila je danas novog, virtuelnog mobilnog operatora Mundio mobajl (Mundio mobile) koji planira da od septembra počne sa pružanjem usluge u Srbiji. Reč je kompaniji koja je deo britanske Mundio grupe i planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

Direktor Mundio mobajla Čana Kurera rekao je da će tokom ove godine ta kompanija početi da pruža usluge kako u Srbiji, tako i na Kipru, zatim i u Češkoj, Italiji.

Najavljujući usluge po povoljnijim cenama on je dodao da ta grupa želi da investira u Srbiji i otvara nova radnih mesta.

- Imamo ambiciozne planove u Srbiji i ponudićemo veliki izbor pripejd usluga, pripejd paketa i mesečnih pretplata za međunarodne pozive. Najvažnije nam je da korisnicima ponudimo najbolje i povoljnije usluge i olakšamo im kontakte sa korisnicima bilo u zemlji, ili inostranstvu. Naši servisi ponuduće besplatne pozive između korisnika u Srbiji kao i besplatne pozive ka korisnicima u ostalim zemaljama – rekao je Kurera.

- Uvođenjem jeftinijih poziva omogućićemo i poslovnim srpskim korisnicima da smanje troškove telefoniranja - dodao je.

Kako je naveo, u toku je procedura numeracije i kada se sa njom završi operator bi mogao da počne sa pružanjem usluga. Procenjuje da se to može očekivati, krajem leta, u septembru.

Kurera je rekao da bi stručnjake iz Srbije počeli da anagažuju bar mesec dana pre toga i to prevashodno u oblasti podrške korisnicima, zatim u oblasti marketinga, prodaje, mrežnom operativnom centru…

On je dodao da će kada bude počeo da pruža usluge, Mundio Mobajl na tržištu Srbije koristi brend pod kojim nastupa i u drugim zemljama-Vekton mobajl.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Mundio će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora Vip mobajl.

To praktično znači da virtuelni mobilni operator nema svoju mrežu već zakupljuje mobilnu mrežu nekog od mobilnih operatora u zemlji u kojoj planira da pruža usluge. Mundio mobajl već pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Portugaliji, Austriji, rečeno je na konferenciji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je da je jedan od glavnih zadataka tog tela da obezbedi konkurentnost na tržištu telekomunikacija i da su se trudili da administrativne procedure kada je u pitanju novi operator budu brzo i efikasno rešene.

Podsećajući da su na tržištu prisutna tri mobilna operatora, Tintor je naveo da u Srbiji ima ukupno oko 9. 155.000 pretplatnika mobilne telefonije.

- Izazov su nam bile investicije u tržište mobilne telefonije. Bum je bio 2006. godine ulaskom trećeg mobilnog operatora na tržište i to je trajalo nekoliko godina da bi poslednjih godina taj nivo investicija bio znatno niži i zato smo preduzeli mere kako bi novi investicioni ciklus bio zastupljen u našoj zemlji – rekao je Tintor.

Vreme je, kako kaže, za pružanje novih servisa i usluga u ovom sektoru.

On je dodao da su prošlogodišnje dve aukcije za radiofrekvencijski spektar donele 126 miliona evra za budžet Srbije i omogućile dodatni radiofrekvencijski spektar za tri operatora.

Podsećajući da je Mundio mobajl prisutan u mnogim zemjama EU, Tintor je dodao da će njegov dolazak u Srbiju značiti i nove investicije i zapošljavanje, ali i veću ponudu korisnicima.

Kako kaže, dolaskom britanskog operatora otvara se prostor i za nove virtuelne operatore.

Direktor kompanije Vip mobajl Dejan Turk rekao je da će četvrti mobilni operator na tržištu Srbije dodatno podstaći konkurentnost, što je uvek u interesu krajnjih korisnika.

- Drago mi je da je Mundio grupa odabrala baš Vip mobajl za partnera jer je to dokaz i kvaliteta naše mreže i stručnosti u ovoj oblasti – rekao je Turk.

Upitan da li je se plaši konkurencije, on je odgovorio da se ne plaši i da se u VIP mobajlu raduju što se Mundio grupa odlučila da im baš VIP bude partner.

Na konferenciji je rečeno i da se koncept virtuelnog mobilnog operatora već godinama uspešno praktikuje u regionu i svetu.

Izvor: Telegraf.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Medije

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiJedemo 23 kilograma mesa manje nego 2007. Na vrh strane