Odštampajte ovu stranicu

Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije

06. oktobar 2015. 09:32:52 Pročitano 2402 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Telekom Srbije, Telenor i Vip otkupili su konkursnu dokumentaciju za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 MHz koje će operatori koristiti za dalje unapređivanje mobilne telefonije 4. generacije, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Nakon što je u junu ove godine uspešno okončan proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala, oslobođen je deo spektra koji su emiteri ranije koristili za analogno emitovanje.

 

Taj deo spektra, takozvana "digitalna dividenda", ponuđen je operatorima elektronskih komunikacija, navedeno je u saopštenju.

Nakon isteka roka predviđenog za otkup konkursne dokumentacije, pozivu za učešće u postupku javnog nadmetanja odazvali su se svi operatori mobilne telefonije koji svoje usluge pružaju u Srbiji.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge će sprovesti postupak javnog nadmetanja saglasno svojim ovlašćenjima i u skladu sa Pravilnikom o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja u radio-frekvencijskim opsezima 791-821/832-862 MHz koji je donelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dodaje se u saopštenju RATEL-a.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS