Odštampajte ovu stranicu

Saopstenje i apel Ministarstva poljoprivrede i zastite zivotne sredine

02. jul 2015. 08:53:04 Pročitano 2978 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zaplenjeno 3 tone mesa u dve ilegalne klanice.

U toku je vanredna službena kontrola veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koja uz asitenciju MUP-a - Odeljenja za privredni kriminal, traje od prošlog petka.

Ilegalni objekti za klanje i preradu otkriveni su u Pančevu i naselju Crepaja, gde je zaplenjeno preko 3000 kg mesa i proizvoda od mesa. Sva zaplenjena količina mesa i proizvoda od mesa, biće na propisan način neškodljivo uništena, dok će protiv lica zatečenih u nelegalnim radnjama biti pokrenut odgovorajući zakonski postupak kod nadležnog suda.

Vlasnici ilegalnih klanica nameravali su da meso i proizvode od mesa stave u javni promet, što je važećim zakonskim propisima zabranjeno. 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine ovom prilikom apeluje na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

 

Republika Srbija

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

01. jul 2015. godina

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS