Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


ALL INCLUSIVE ZA 450 EVRA Gde na najbolji odmor za najmanje novca?

28. februar 2019. 09:51:51 Pročitano 2088 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako srpski turisti najviše letuju u Grčkoj, turizmolozi poručuju da su za odmor za najmanje novca najisplativiji Egipat, Turska i Tunis.

U ove tri države, u odnosu na Grčku, Bugarsku, Italiju, Hrvatsku i Crnu Goru, hoteli sa tri zvezdice su daleko luksuzniji, a cene su pristupačne. Čak i kada su u pitanju skuplji aranžmani, druge destinacije nemaju sličnu ponudu.

- Egipat je najisplativiji. Jeftiniji je, kao i Tunis, od Turske, ali aranžamni su izuetno povoljni u odnosu na šta se turistima sve nudi, pogotovo dok je aktuelan sajamski popust – kaže Boris Tot, turizmolog.

Cene u najluksuznijim letovalištima u ovim destinacijama zavise od usluge i termina, ali u ovom trenutku jedna od najaktuelnijih ponuda je letovanje u Hurgadi, velikom turističkom centru u Egiptu za oko 300 evra po osobi. Ovu cenu ostvaruju turisti za rani buking, uz sajamski popust za celokupne uplate do kraja ovog meseca.

U ponudi su hoteli sa četiri zvezdice, polasci do oktobra, a za decu postoje dodatni popusti. U cenu aranžmana uračunat je i avio prevoz Beograd – Hurgada, all incusive usluga, transfer do hotela, asistencije vodiča na srpskom i engleskom jeziku.

Slične cene su i za Tunis, a za ranije polaske, rani buking, hotele sa čak pet zvezdica, all inclusive uslugu sa brojnim dodatnim sadržajima kao što su sportski tereni, velnes, spa, bazeni i avio prevoz cene su od 300 evra, u sezoni oko 350, dok za polupansion postoje i jeftinije ponude za 15 do 20 evra niže od ove cene.

Povoljna, a veoma luksuzna je Turska. U ponudi su uglavnom hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica, a ono što naši turisti mogu da očekuju je vrhunski kvalitet smeštaja, hrane i dodatnih sadržaja.

Pojedine agencije su za turska letovališta dale sajamski popust i 50 odsto. U Alanji sa uključenim avionskim prevozom, smeštajem u hotelu sa tri zvezdice u junu standard aranžman iznosi od 329 evra, dok all inclusive usluga u visoko ocenjenim hotelima u ovom turskom letivalištu iznosi od 449 evra u junu do 580 i više evra u sezoni.

U mestu Side, hotel sa četiri zvezdice, nudi all inclusive uslugu od 599 do 879 evra, dok su porodični paketi po osobi više od 1.000 evra.

Aranžman obuhvata čarter let, smeštaj i ishranu u hotelu, usluge predstavnika organizatora putovanja i različite pogodnosti all inclusive paketa. Kao i kod ponuda za Egipat, u cenu nisu uračunate aerodromske takse koje ne plaćaju deca do dve godine starosti. Takođe, doplaćuje se zdravstveno osiguranje i po želji fakultativni izleti.

U Grčkoj je drugačije. Aranžmani sa prevozom avionom i noćenjem u hotelu se kreću od 240 evra u junu do 410, ali u cenu nije uračunata ishrana što znatno poskupljuje odmor.

Za Rodos all inclusive ponuda sa porodičnom sobom u hotelu junu iznosi na popustu je oko 560 evra, a po osobi je potrebno doplatiti dinarski deo od oko 3.000 dinara plus takse. Za samo uslugu doručka cene su niže za oko 100 evra.

Pojedine agencije nude letovanje u Grčkoj all inclusive za oko 350 i 400 eura, ali u cenu nije uračunat prevoz tako da Egipat, Turska i Tunis ostaju do daljnjeg destinacije u kojima se za najmanje novca može dobiti najviše.

Turska i Egipat su povoljnije i u odnosu na Hrvatsku, dok u Bugarskoj, u mestu Sunčev breg, u hotelu sa pet zvezdica, polupansion po osobi na dan iznosi od 37 do 99 evra, u zavisnosti od termina. Dinarska doplata za ceo paket je 990 dinara. U cenu nije uračunat prevoz.

U Zlatnim pjascima hotelski smeštaj sa doručkom je znatno skuplji i na dan po osobi u dvokrevetnim sobama iznosi od 75 do 137 evra, za termine od aprila do kraja oktobra. Povratna karta za prevoz autobusom je za odrasle i decu 85 evra, a u jednom pravcu 60 evra.

Izvor: Blic.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEPS: Pravila prazne šaltere Na vrh strane