Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Šest proizvođača 'bijele tehnike dogovarali cijene u Francuskoj - kazna 189 milijuna eur

10. decembar 2018. 11:15:16 Pročitano 2087 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Francuska državna Agencija za tržišno natjecanje kaznila je s 189 milijuna eura šest velikih proizvođača 'bijele tehnike' zbog dogovaranja cijena hladnjaka i perilica za rublje na tamošnjem tržištu. Riječ je o Whirlpoolu, Candyju, Electroluxu, Indesitu, Eberhardt Freresu i grupaciji BSH u čijoj su 'gami', među ostalim, brandovi Bosch i Siemens.

 - Šest proizvođača imalo je međusobna savjetovanja na tajnim sastancima između siječnja 2007. i svibnja 2008. o preporučenim maloprodajnim cijenama – navodi se u rješenju Agencije za tržišno natjecanje, sažimajući prekršaj proizvođača kao nedopušteni horizontalni sporazum. Dodaje se i kako su penalizirane kompanije prekršile pravila usklađujući uvjete kuhinjskih instalacija za izložbene modele.

Kažnjeni proizvođači drže oko 70 posto francuskog tržišta hladnjaka i perilica za kućanstva. Agencija otkriva kako su rečene kompanije surađivale u istrazi ne poričući postojanje dogovora o cijenama i tako, navodi se u pripadajućem priopćenju, smanjile moguće kazne.

- Iako su moć pregovaranja distributera ili porast azijskih konkurenata (Samsung, LG) mogli olakšati učinke kartela, ostaje činjenica da je takva praksa mogla ograničiti sveukupni trend smanjenja prevladavajućih cijena u tom sektoru – zaključuje Agencija za tržišno natjecanja Francuske.

Najviše će prema rješenju francuskih regulatora platiti američki Whirlpool, 56 milijuna eura, švedski Electrolux (48 milijuna eura), Indesit, francuska kompanija koja je tijekom istrage prešla u pretežito vlasništvo Whirlpoola, a odrezano joj je 46 milijuna eura kazne, te  BSH, 23 milijuna eura.

Postupak protiv šest proizvođača bijele tehnike pokrenut je po prijavi Uprave za zaštitu tržišnog natjecanja, pitanja potrošača i kontrole prijevare u sastavu Ministarstva gospodarstva Francuske tijekom 2012.. Za potrebe istrage, navodi se u spomenutome rješenju francuskog regulatora, u predstavništva tvrtki pod istragom inspektori su upadali u zoru izuzimajući i plijeneći dokumentaciju.

Izvor: Novac.jutarnji.hr

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiVida: Potrošači se najviše žale na obuću i odeću Na vrh strane