Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial

Saveti (92)

Krediti za refinansiranje su trenutno NAJPOPULARNIJI, evo šta morate da znate pre nego što ih UZMETE

Osim keš kredita i oni za refinansiranje u Srbiji doživljavaju pravu ekspanziju, a prema poslednjim podacima Udruženja banaka Srbije, od početka godine njihov rast je 17,7 odsto!

Ovim kreditima zapravo građani mogu da refinansiraju svoje obaveze po tekućim računima, kreditnim karticama i drugim kreditima, a posebno su primamljivi jer mogu da dobiju i dodatni keš. Međutim, trebalo bi imati na umu da ukoliko uz ovaj kredit želite da dobijete i dodatan keš, tada je kamatna stopa nešto viša.

Volonteri CEPS-a u obilasku prodavnica i pijaca, jul 2017. godine

Potrošači koji nemaju vremena za šetnju po različitim prodavnicama i pijacama u potrazi za najboljom ponudom to smo za njih učinili mi. Volonteri CEPS-a su obišli pijace i prodavnice kako bi pomogli potrošačima da saznaju cene voća i povrća.

Prijatno i uživajte u kupovini.

KADA KRENUTI NA PUT - Noću je manja šansa za saobraćajku, ali ako se dogodi onda je TRAGIČNA

Dugu vožnju prati dilema - da li na put krenuti noću ili danju. Pre nego što odlučite, pogledajte koje su prednosti i mane oba izbora.

Volonteri CEPS-a u obilasku prodavnica i pijaca, jun 2017. godine

Poštovani potrošači,

Volonteri Centra potrošača Srbije su za vas obišli prodavnice i pijace kako bi olakšali potrošačima o saznanju cena voća i povrća.

Prijatno i uživajte u kupovini.

Idete na more? PET SAVETA kako da letujete JEFTINIJE

Do početka leta ostalo je tri nedelje, a to znači da su godišnji odmori praktično "pred vratima". Za mnoge je upravo ovo doba godine kada se potroši više novca, što planirano, ali i neplanirano.

Ovo je nekoliko saveta, koji vam mogu pomoći da vaši troškovi na letovanju budu što manji, prenosi B92.

Strana 1 od 4

Registracija

E - Mail vesti

 CEPS ANKETA

U kojoj oblasti su najvise prekršena vaša potrošačka prava tokom 2016. godine:

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeSaveti Na vrh strane